Een overzicht van mijn meest recente werk is te zien bij de Tuin van de Smid in Leiden. Een prachtige locatie in de polder van Leiden. De eigenaren van de Tuin van de Smid laten om de twee maanden een andere kunstenaar exposeren in een deel van hun theehuis. Monique van de duurzame winkel WOW uit de Breestraat verzorgt de expositie. Superleuk dat Tuin van de Smid en Monique mij deze gelegenheid hebben gegeven om te exposeren.

Hieronder staat het bijbehorende persbericht van de expositie. Deze is geschreven door schilderes Manon van het Hof, zij heeft voor mij heel mooi kunnen verwoorden waar mijn kunst overgaat.

Sophie Vrolijk, 1986, portretschilder, tekenaar en ontwerper.

Sophie Vrolijk heeft een fascinatie voor de realiteit in combinatie met de schoonheid van imperfectie. Na haar opleiding mode- en vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, heeft zij zich naast het ontwerpen van mode, toegelegd op haar ontwikkeling als  beeldend kunstenaar. Met daarin sterke voorliefde voor portretten van mens en dier. In haar portretten in opdracht zoekt zij al tekenend en schilderend naar de persoonlijkheid van het model.

De serie portretten die bij de Tuin van de smid geëxposeerd worden gaan over de schoonheid van de imperfectie. Soms onbevangen, soms geforceerd laten zien wie je bent, vastgelegd op doek door iemand die in die kwetsbaarheid de kracht en de schoonheid ziet.

Door haar persoonlijke ervaringen met de ziekte dementie die bij haar oma genadeloos toesloeg heeft zij zich de laatste tijd specifiek toegewijd aan het portretteren van mensen met dementie. Zij wil het uiteenvallen van de persoonlijkheid, de opgedrongen verwarring  door de dementie vastleggen om hen zo een nadrukkelijk bestaansrecht te geven. Pijnlijk, maar zacht vastgelegd.

Karakteristiek voor Sophie Vrolijk haar tekenwerk is de helderheid van het totaal beeld, verstilde fijne lijnen, de invloed van mode en een versimpelde achtergrond met vaak maar een aantal kleuren. Haar schilderwerk kent de zelfde helderheid, maar heeft door de gelaagde opbouw met olieverf altijd een zekere diepte en samensmelting van de kleuren.

Sophie heeft haar atelier bij de Haagweg 4 in Leiden. Een overzicht van het werk van Sophie Vrolijk is te zien op haar website, waar ook vrijblijvende informatie over opdrachten gevraagd kan worden:  www.sophievrolijk.com

Deze expositie komt voort uit een samenwerking met Monique Holswilder van WOW, Duurzaam Design. Voor meer info over (kopen van) het werk, neem contact op met Monique Holswilder. info@wowduurzaamdesign.nl

De expositie is van 3 september tot 29 oktober te bezoeken. Op de dagen dat de zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin. www.detuinvandesmid.nl 071 7501796De expositie is van 3 september tot 29 oktober te bezoeken.

Polderpad 8
2322 LB Leiden

 

Misschien vind je dit ook interessant